Photo: Mikael West

The Toilets heitti vessakeikan Panessa
(Riikka Klemola, Vaasan ylioppilaslehti 5/2004)

Oletko koskaan ollut kuuntelemassa keikkaa vessassa? Eräänä toukokuisena iltana tämäkin ihme nähtiin, kun Papin Nenän naisten vessaan ahtautui The Toilets-yhtyeen neljä soittajaa ja sankasti yleisöä. Omaperäinen keikkapaikka ja tyylikkäät muusikot saivat yleisöltä huvittuneen ja innostuneen vastaanoton.

- Kaikki oikeastaan lähti siitä, että viime vuonna meidän naisten vessa valittiin City-lehdessä kaupungin parhaaksi. Viime kesänä meillä oli DJ soittamassa naisten vessassa, Papin Nenän omistaja Mika Lampinen kertoo omaperäisestä ideasta.

- Tällä halutaan palvella naisia, ja myös jatkossa tullaan toimittamaan esiintyjiä vessaan. Viikon päästä eli 25. päivä naisten vessassa soittaa DJ El Miguél, Lampinen kertoo.

Tämän kertaisen vessakeikan heittäneen The Toiletsin takana on The Bullets niminen yhtye, jossa soittavat Johnny "Bang Bang" Baretta (rummut), Eric Colt (kitara), Frankie Magnum (kitara ja laulu) ja Günther "Fast Glove" Uzi (basso).

Keikka ei ollut mikään puolivillainen viritys, vaan vessaan oli jopa asennettu lavavalot tunnelmaa luomaan. Vessakeikan setti koostui pääosin bändin omista biiseistä. Tosin coverina kuulimme Guns'n Roses -klassikon Knockin' On Heavens Door.

- Basistilta katkesi kieli, niin soitettiin se yks cover-biisi, kitaristi Eric Colt kertoi keikan jälkeen.

Biisi sopi keikkapaikkaan mainiosti, sillä osa yleisöstä joutui todellakin koputtelemaan vessanoviin ja tungeksimaan oven raossa päästäkseen kuuntelemaan bändiä. Ruuhkaa oli kuin festarivessassa konsanaan.

- En ole nähnyt noin paljon jätkiä nasten vessassa, muttei se ollut kivaa, Eric tilittää tuntemuksiaan keikan jälkeen.

Vaikka yleisön sukupuolijakauma ei ihastuttanut bändiä, keikkapaikka sai soittajilta vuolaita kehuja.

- Panen naistenvessassa on aivan uskomaton akustiikka, basisti Günther suitsuttaa.

Yleisön keskuudessa epäiltiin, että bändi on vessassa treenaamassa jotakin muuta keikkaa varten. Eikä bändi tätä suoraan kieltänytkään.

- Tästä lähtien vedetään kaikki treenit naisten huoneessa, Günther suunnitteli.

Kaikkia vessassa asioivia musisointi ei sytyttänyt, vaikka The Toilets rokkasi varsin hyvällä asenteella.

- Eihän tänne edes pääse sisälle tämän ihmismuurin läpi, vaikka hyvinhän noi soittaa, puuskahti nimettömänä pysytellyt naistenhuoneen asiakas.

Voi myös olla, että The Toilets nähdään uudestaan myöhemmin kesällä PaNen naistenvessan lauteilla.